вівторок, 16 травня 2017 р.

ВІЙСЬКОВО-ПОЛЬОВІ ЗБОРИ УЧНІВ 11 КЛАСУ НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ПІД ДЕВІЗОМ: «ЗАХИСНИК НОВОАРХАНГЕЛЬЩИНИ – 2017»

10-12 травня 2017 року відповідно до розпорядження голови Новоархангельської районної державної адміністрації  від 20 квітня 2017 року №114-р «Про організацію і проведення триденних навчально-польових зборів», на виконання наказу начальника відділу освіти молоді та спорту Новоарханельської РДА від 11 січня 2017 року № 3 "Про проведення 3-денних польових занять з юнаками та медико-санітарної пдготки з дівчатами 11 класів" в с.Підвисоке Новоархангельського району  відбулися військово-польові збори учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району. Захід відбувся відповідно до навчальної програми предмету "Захист Вітчизни" під назвою "Захисник Новоархангельщини – 2017 ". Відповідно до дворічного навчального курсу з предмету "Захист Вітчизни" районним методичним об'єднанням учителів предмету «Захист Вітчизни» підготовлено довготривалий навчальний проект "Захисник Новоархангельщини". Відповідно до проекту  5 етапом підготовки юнаків та дівчат, які проходили навчання за програмою юнаків є триденні військово-польові збори. За навчальною програмою на військово-польовий збір відводиться 18 академічних годин: тактична підготовка - 12 годин, прикладна фізична підготовка - 4 години та вогнева підготовка -2 год.

     Військово-польові збори пройшли згідно з планом заходів щодо підготовки та проведення начально-польових зборів, розорядком дня та розкладом занять на три дні. Програму виконано на сто відсотків.
   Крім поставлених завдань навчальних годин юнаки та дівчата пройшли підготовку з стройової підготовки, медко-санітарної підготовки
та психологічної підготовки.  Проведено заняття з туризму та орієнтування на місцевості, культурно-масова робота та робота військово-патріотичного напрямку.
   
12 травня 2017 року за підтримки районного військового комісаріату Новоархангельського району та військових 3 окремого полку спецпризначення було проведено навчальні стрільби з бойової зброї та боєприпасами. Учні мали змогу виконати ряд навчальних вправ зі зброї АК-74, ПКМ -74 та СВД. Також мали змогу побачити дію РПГ демонстрацію якого провели бійці спецпризначення.
       Відділ освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА щиро вдячний
усім залученим особам за активну участь у проведенні заходу щодо розвитку військово-патріотичного виховання учнівської молоді, а саме: командиру загону спеціального призначення ІІІ окремого полку спеціального призначення, військової частини А0680 полковнику Збройних Сил України, Герою України Трепаку О.С., військовому комісару Новоархангельського РВК Бєлею В.М.,  учителям предмету "Захист Вітчизни": Соловю С.Г., Мойсюку І.В., Слюсаренку В.М., Самойленку В.О., Рудю В.М., Лисенку Р.О., практичному психологу Надлацької ЗШ І-ІІІ ступенів Донченко О.В. та окремим працівникам  освіти Новоархангельського району.
      Хотілося б також винести подяку директору Підвисоцької ЗШ І-ІІІ ступенів Гаврилюку С.П. за теплий прийом та надання умов для проживання і харчування учасників військово-польових зборів, керівникам агрофірм, ПП, ТОВ, ПСП Смілянцю М.В., Малому М.В., Осадчуку О.О., Згривцю М.Ф. Марахівському М.Д. за сприяння та фінансову допомогу на організацію та проведення військово-патріотичного виховання учнівської молоді, за оснащення кабінету «Захисту Вітчизни» та матеріальної-технічної бази Підвисоцької ЗШ І-ІІІ ступенів ім..Т.Г.Шевченка Підвисоцького НВО, як азової школи з військово-патріотичного виховання. 











Немає коментарів:

Дописати коментар