середу, 21 лютого 2018 р.

Гордість та спортивна слава Новоархангельщини та Новоархангельської школи футболу


22-річний півзахисник підписав трудову угоду з «Гірником-Спорт» м. Горішні Плавні, Полтавська область, що стало для нього першим контрактом з професійним клубом. Молодий футболіст Артем Бафталовський приїхав в «Гірник-Спорт» ще на перший тренувальний збір своєї майбутньої команди, проте контракт підписав через місяць - 17 лютого. За час зборів Артем забив два голи: спочатку «Дніпру», а потім ефектний гол своїй колишній команді - «Олімпіку» з Кропивницького, коли навісним ударом перекинув воротаря суперника. Артем Бафталовскій - це фланговий півзахисник, що вважає за краще діяти на лівому фланзі. Цей футболіст став четвертим новачком "Гірника-Спорт" в 2018 році.      
      Артем Бафталовский є уродженцем селища міського типу Новоархангельськ Кіровоградської області, розташованому за п'ятдесят кілометрів від Умані. Бафталовський народився 14 грудня 1995 року. З раннього дитинства любов до футболу прищепив батько Бафталовський Валерій Теофанович, в минулому футболіст збірної Новоархангельського району з футболу ФК «Ятрань».     Артем закінчив Новоархангельську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1.Тут же в Ноовоархангельську в районній комплексній ДЮСШ «Колос» Артем почав свій футбольний шлях у свого першого тренера Валерія Олександровича Бутенка. По закінченню Новоархангельської ДЮСШ «Колос»  захищав кольори місцевого клубу «Арсенал». У чемпіонаті Кіровоградської області Бафталовский зіграв 33 матчі і забив 24 м'ячі. Також цей футболіст захищав кольори футбольного клубу «Олімпік» (Кропивницький). Попередні два роки фланговий півзахисник провів у чемпіонаті Київської області, забивши в 50-ти матчах 19 голів. В 2016-му з "Соколом" (Михайлівка-Рубежівка) Бафталовський завоював Кубок і Суперкубок Київщини, а в 2017-му у складі "Десни" (Погреби) став бронзовим призером чемпіонату і володарем Кубка області. За підсумками минулого року Бафталовский був визнаний кращим правим півзахисником чемпіонату Київської області.
        Відзначимо, що в клубі «Десна» (Погреби) Артему було у кого переймати досвід, адже його одноклубником був екс-футболіст «Шахтаря» і збірної України Андрій Воробей.
        З інтерв’ю Бафталовського Артема: - «Гра з таким виконавцем високого класу, дуже багато дала мені як футболісту, Андрій дуже часто допомагав мені і давав поради, - зазначив Артем Бафталовський. - Також відзначу в «Десні» (Погреби) підтримку ще одного досвідченого гравця Володимира Бондаренко і тренера команди В'ячеслава Руженцева. А взагалі у нас був дуже дружний колектив в «Десні», який домігся успіхів на обласному рівні ». Цікаво, що ще одним одноклубником Бафталовського в команді «Десна» (Погреби) був провідний і футбольний коментатор Віктор Вацко. На тренувальних зборах Артем Бафталовский брав участь у всіх семи матчах «Гірника-Спорт» і забив два м'ячі.

    Вихованець Новоархангельської районної комплексної ДЮСШ «Колос» виступав за футбольні клуби: «Арсенал» (Новоархангельське), «Олімпік» (Кропивницький), «Сокіл» (Михайлівка-Рубежівка), «Десна» (Погреби). досягнення: Володар Кубка і Суперкубка Київщини (2016), Бронзовий призер чемпіонату Київської області (2017), Володар Кубка Київщини (2017), Кращий правий півзахисник Київської області 2017).



Зі сторінки ФК "Гірник - спорт" - http://gornyak-sport.net/index.php/novosti/1956-pervyj-kontrakt-artema-baftalovskogo

Немає коментарів:

Дописати коментар