понеділок, 18 грудня 2017 р.

У Новоархангельському освітньому окрузі проведено тренінгові навчання з методики впровадження курсу «Вчимося жити разом» з педагогами закладів загальної середньої освіти району



11 грудня 2017 року в закладах загальної середньої освіти Новоархангельського освітнього округу були проведені з педагогами закладів загальної середньої освіти району тренінгові навчання з методики впровадження курсу «Вчимося жити разом» (програма розвитку соціальних навичок учнів початкової, основної, старшої школи у курсі «Основи здоров’я»)
Превентивний проект «Вчимося жити разом» реалізовується в Новоархангельському освітньому окрузі в двох напрямках – формування у школярів життєвих навичок, що сприятимуть позитивній адаптації та надання дітям психологічної допомоги та підтримки в навчальних закладах.

Учителі : Сапуга О.В. (учитель початкових класів Підвисоцької ЗШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка), Кулинич Є.В. (учитель початкових класів Новоархангельського НВК ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназія), Сатанівська Т.О. учитель основ здоров'я Новоархангельського НВК ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназія) пройшли навчання по впровадженню превентивного проекту на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» та провели навчання для учителів Новоархангельського освітнього округу.

Головною метою проекту є те, що учні на уроках отримають нові знання з курсу, змінять своє ставлення до оточуючих, до рідних, однокласників, до людей з особливими потребами. Діти навчаться аналізувати ситуації, знаходити вихід, розв’язувати проблеми, конфлікти, протистояти негативним соціальним впливам. Групова та індивідуальна діяльність дає змогу залучати до роботи не тільки активних учнів, а й тих, кого вважали пасивними, слабкими. Таке навчання приносить задоволення дітям, а тому заплановані результати по впровадженню проекту "Вчимося жити разом" матимуть лише позитивний вплив на будь-якого учня. 

У вступній частині тренінгу після вправи для знайомства «Павутиння» перед педагогами  виступила методист Новоархангельського районного методичного кабінету Шинковенко С.В. Яка  ознайомила їх з методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» за програмою розвитку соціальних навичок учнів основної та старшої школи у курсі «Основи здоров’я».



Наступним етапом тренінгового заняття було прийняття правил. Правила закріпили  підписом вправою «Контракт».


Далі для роботи в групах учасників було поділено на три команди за допомогою вправи «Світлофор». Всі швидко активізувались на співпрацю.

Групи опрацьовували мету та очікуванні результати від тренінгу. Після роботи в групах учасники тренінгу  виконали руханку «Австралійський  дощ». Всі збадьорились, розвеселились, стали ще активнішими.

     В основній частині тренінгу знову відбувся поділ на групи за допомогою вправи «Знайди свій пазл». Групи опрацювали програми, посібники для вчителів та практикум для учнів. Поділилися з усіма цікавинками, які найбільше їм закарбувались у пам’яті.


 У заключній частині були виконані такі вправи – «Гриби», «Відкритий мікрофон», які допомогли висловити свої враження від тренінгу кожному учаснику. Вчителі по черзі  брали грибочок і якщо їхні сподівання здійснилися, то грибочок потрапляв у кошик, якщо навпаки, то біля нього.

      Під час зворотнього зв'язку, ми проаналізували систему роботи, усвідомили інформацію та зробили висновки щодо доцільності  використання програми, а також отримати  навчально-методичне забезпечення  та інформацію на електронних носіях


Немає коментарів:

Дописати коментар