понеділок, 17 жовтня 2016 р.

І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "ДЖУРА" в Новоархангельському районі Кіровоградської області стартував.

З метою виховання в підростаючого покоління любові до рідного краю, патріотизму та готовності до захисту своєї Батьківщини, на виконання плану заходів районного координаційного центру національно-патріотичного виховання, зусиллями педагогів Підвисоцького БДЮТ 17 червня 2016 року започатковано І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "ДЖУРА". Козацькі рої до участі в грі підготували 6 закладів: Підвисоцька (рій "Підвисоцька січ"), Нерубайська (рій "Невгамовні"), Покотилівська (рій "Покотиловогорошки"), Тернівська (рій "Блискавичні шаблі"), Копенкуватська (рій "Волоцюги"), Кам'янецька (рій "Відважні") загальноосвітні школи. Джура стартувала урочистим відкриттям. Змагання роїв розпочалися з конкурсів: "Візитка рою" (оцінювалися гімн, емблема, девіз, прапор, позивний та одностій), "Впоряд" (зовнішній вигляд, організованість, якість виконання впорядових наказів, маршової патріотичної пісні), "Ватра" (мистецьке представлення рою), "Відун", "Рятівник", "Квест".


За умовами гри кожен рій розбив і оформив своє наметове містечко; відбулася година знайомств, під час якої за допомогою ігор, тренінгів діти знайомились один з одним. Працювала з ними соціальний педагог БДЮТ Сергієнко А.В. Під час конкурсу «Ватра» кожен рій в театральній формі розкривав історію козаків, їх звичаї і обряди. Найкращими тут були учасники рою "Підвисоцька січ". Перший день змагань закінчився веселою дискотекою та вечірнім багаттям.


      Другий день гри був особливо насиченим. Розпочався він конкурсом «Впоряд» (конкурс строю і пісні) сильнішими в ньому були «Покотиловогорошки» (керівник Соловей С.Г.) та «Підвисоцька січ» (керівник - Сергієнко Т.С.). Після конкурсу «Впоряд» учасники гри показали свою майстерність в стрільбі. В інтелектуальному конкурсі «Відун» кращими були рої «Підвисоцька січ» та «Волоцюги» з Копенкуватської ЗШ. Виконуючи завдання гри «Квест», учасники повинні були знайти за спеціальними описами певні підприємства, організації, місцини села Підвисокого; на кожній з умовних точок працював суддя, необхідно було розв’язати поставлене ним завдання. У грі «Квест» найвищу майстерність продемонстрував рій «Блискавичні шаблі» Тернівської ЗШ. 
      Третій день гри розпочався конкурсом «Рятівник» - керівник конкурсу медична сестра Качан Л.М. В цьому конкурсі учасники гри відповідали на теоретичні питання щодо надання першої долікарської допомоги та виконували практичні завдання: накладання пов'язок, транспортування пораненого, непрямий масаж серця, накладання джгута. В конкурсі "Рятівник" відзначились рої Тернівської і Кам’янецької шкіл. Цікавим і захоплюючим став для учасників гри етап «Туристсько-спортивна смуга перешкод»: переправа по купинах, жердинах, колоді, за допомогою маятника, цирку, подолання «павутини» та тунелю з «автоматом». Все це виконувалось з урахуванням часу та штрафних очок. Першими на цьому етапі були «Блискавичні шаблі» Тернівської ЗШ. За загальними підсумками переможцями гри стали: «Блискавичні шаблі», «Підвисоцька січ» та «Волоцюги». Вони були нагороджені грамотами відповідних ступенів за перемогу та призові місця у загальному заліку відповідно. А також відзначено кожен рій, який був кращим на одному з етапів. Гра «Джура пройшла цікаво і організовано.






  Добре організованою і злагодженою слід визнати роботу педагогічного колективу Підвисоцького БДЮТ у підготовці і проведенні гри «Джура»: кожен конкурс, кожне питання чи завдання були підготовлені з особливою відповідальністю. Підвезення продуктів харчування, нічне чергування, робота на етапах - все це взяли на себе педагогічні і технічні працівники БДЮТ: Сергієнко В.В, Дудник С.П, Ткачук В.В., Сергієнко А.В, Сергієнко О.А, Гончар С.А, Дудник В.П.,СливкоЛ.В., Гомонюк І.М, Ляховіцька Л.О, Поліщук К.О., Сергієнко С.А, Горбатюк В.А., Сергієнко А.П., Положай О.І.


        Отже, перший старт дано. Сподіваємось, що виховання патріотизму, любові до рідного краю, знання його історії та високої готовності до захисту своєї Батьківщини стане першочерговим завданням і на наступний 2016-2017 навчальний рік, і участь у районному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької, військово-патріотичної гри «Джура» братимуть команди всіх шкіл та навчальних об’єднань нашого району.

   
      13 жовтня 2016 року на базі БДЮТ Підвисоцького НВО відбулося урочисте відкриття районного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної, дитячо-юнацької гри «Джура». Відповідно до плану роботи Новоархангельського районного координаційного центру національно-патріотичного виховання «Патріот» у І турі районного етапу взяли участь команди-рої семи загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів: «Козаки-мандрівники» Новоархангельського НВК, «Сміливці» Новоархангельської ЗШ, «Підвисоцька січ» Підвисоцької ЗШ ім. Т.Шевченка, «Гайдамаки» Надлацької ЗШ, «Сіроманці» Торговицької ЗШ ім. Є.Маланюка, «Відважні» Кам’янецької ЗШ, «Сучасні козаки» Кальниболотської ЗШ.  
      Учасники представили свої команди у конкурсі «Візитка рою», позмагалися в інтелектуальних випробуваннях «Конкурс ройових» та «Відун», продемонструвавши знання з історії українського козацтва, відповіли на теоретичні запитання з надання першої долікарської допомоги конкурсу «Рятівник»

      Наступним етапом гри «Джура» буде змагання роїв у 5-ти навчально-виховних об’єднаннях у травні 2017 року та районні змагання переможців за участь в обласному етапі гри.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар