середа, 27 квітня 2016 р.

Екскурсія до військової частини ІІІ полку спеціального призначення.

   26 квітня 2016 року  спільно з відділом освіти, молоді та спорту Новоархангельської райдержадміністрації  та Новоархангельським РВК було організовано поїздку-екскурсію учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Новархангельського району до військової частини ІІІ полку спеціального призначення  в м. Кіровоград.
    Учні організовано пройшли місцями військової частини, завітали до містечка  несення варти, до музею бойової слави даної частини. Інструктори  частини розповіли дітям історію створення частини, моменти її переформування. Розповіли про діяльність усіх командирів частини з моменту її створення. Учні пройшли усіма музейними кімнатами, які були представлені експонатами епохи Великої Вітчизняної Війни, епохи перебування військ Радянського Союзу в Афганістані, світлина «ПІД ПРАПОРОМ ООН», світлина «ВДВ», світлина нагород військово-прикладного спорту та різних конкурсів. Учням найбільше сподобалася кімната присвячена воїнам АТО на Донбасі, де були представлені  експонати зброї, як Української Армії так і трофейна зброя сепаратистів, бойовиків. Діти побачили прапор ДНР який був знятий з одного з терміналів нашими «кіборгами», під яким бойові дії вели  бойовики «кадирівці». Учні дізналися чому український спецназ був названий «кіборгами», адже в той час зі сторони України в аеропорту не було зовсім, а зі сторони бойовиків втрати сягнули понад 400 чоловік.
      Присутні дізналися про те, що Кіровоградський спецназ посідає І місце в Україні, що це є найкраща військова частина в Україні, а в 2013 році в Великобританії в марш-кидку на 100 км. посіли ІІІ місце  серед 130 країн світу, Росія тоді посіла 7 місце.
      Учні загальноосвітніх шкіл району були задоволені даною поїздкою і екскурсією про, що  висловили свою вдячність  в книзі побажань музею.

Відділ освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА дякує командиру 3 оп СпП, військової частини  А 0680 полковнику Збройних Сил України, Герою України Трепаку О.С., військовому комісару Новоархангельського РВК підполковнику Лисенку А.М. за співпрацю у розвитку військово-патріотичного виховання підростаючого покоління Новоархангельського району.
















Немає коментарів:

Дописати коментар