понеділок, 26 лютого 2018 р.

Горить свіча пам'яті, сльоза додолу з неї краплями стікає, земля ридає, плачуть небеса - Героїв Україна пам'ятає!

Сьогодні вже 1420 днів як проходить антитерористична операція на сході України. 18 січня 2015 року під селищем Спартак перестало битися серце мужнього захисника донецької фортеці  - "кіборга" Сурженка Сергія Івановича,  бійця 95-аеромобільної бригади.  Він стояв на захисті України, заплативши при цьому найвищу ціну, віддавши своє  життя  за цілісність та незалежність України. Сергій захоронений в селищі Новоархангельськ Кіровоградської області. Сьогодні кожен з нас розуміє, що навіть фрагменти  відеоматеріалів не можуть повністю передати все напруження того смертельного бою за аеропорт ....  Перебуваючи під шквальним вогнем у палаючому аеропорту, він виконував свій військовий обо'вязок, відстоював наш стратегічний об'єкт, нашу Українську землю...

Народився Сергій 25 лютого 1985 року. Навчався у Новоархангельській ЗОШ №1 та в ПТУ №30 села Торговиця, де здобував професію тракториста. З другого класу займався футболом у Новоархангельській ДЮСШ. Входив до команди ДЮСШ 1985 р.н.. Неодноразово був переможцем та призером у складі команди в обласних та республіканських змаганнях. Приймав участь у складі   збірної команди району з футболу у чемпіонаті та кубку області. Був переможцем чемпіонату району з футболу у складі команд сіл Новоархангельська, Нерубайки, Небелівки.

   Щоб Герой Новоархангельщини   не був забутий, щоб пам'ять про нього навіки залишилася у наших серцях  спортивною родиною Новоархангельщини  започатковано два щорічних турніри пам’яті Сурженка. Один турнір з футболу серед  аматорських команд проводиться в квітні і як правило на День футболу. Інший турнір з футзалу проводиться в лютому присвячений до річниці з дня народження Сергія Івановича і проводиться серед наймолодших вихованців спортивної школи, школярів району, запрошених команд.
        

Так, 25 лютого 2018 року  під керівництвом районної федерації футболу, громадської організації «Новоархангельська РО ВФСТ «Колос» за підтримки ПСП «Лан» смт. Новоархангельськ було проведено Відкриту Першість Новоархангельської ДЮСШ з футзалу серед юнаків 2006 р.н. та молодших.  
В даному турнірі взяли участь команди юних футболістів 206 р.н та молодші 7 команд: «Резерв» с.Нерубайка (представник Сергій Майдибура Сергій), «Надія» с.Камянече (представник Валерій Жук), «ДЮСШ-06» смт.Новоархангельськ (тренер Сергій Горбачов), «Хлібороб» с.Копенкувате (представник Василь Бакуменко), «ДЮСШ – 08» смт.Новоархангельськ (тренер Валерій Бутенко) та дві команди з м.Кропивницький «Альянс-08» і «Альянс-06» (тренер Ярослав Карауш). В результаті жеребкування команди були розподілені на дві підгрупи. Результати підгруп:


Таблиця група А
№з/п
Назва команди
1
2
3
4
РМ
О
М
1
«ДЮСШ-06»
Ф
3:4
0
7:4
3
10:1
3
20-9
+11
6
І
2
«Альянс -06»
4:3
3
Ф
3:4
0
5:1
3
12-8
+4
6
ІІ
3
«Резерв»
4:7
0
4:3
3
Ф
5:1
3
13-11
+2
6
ІІІ
4
«Хлібороб»
1:10
0
1:5
0
1:5
0
Ф
3-20
-17
0
4
Зайняті місця в групі А визначилися за кращою різницею серед конкурентів.
Таблиця група Б
№з/п
Назва команди
1
2
3
РМ
О
М
1
«ДЮСШ-08»
Ф
1:8
0
7:4
3
8-12
-4
3
ІІ
2
«Альянс -08»
8:1
3
Ф
12:2
3
20-3
+17
6
І
3
«Надія»
4:7
0
2:12
0
Ф
6-19
-13
0
ІІІ
Після групових ігор було виявлено, що «Хлібороб» с.Копенкувате посідає 7 сходинку турнірки. «Резерв» і «Надія» розділили 5-6 місця. За третє місце зустрілися «Альянс-06» м. Кропивницький і «ДЮСШ - 08» смт.Новоархангельськ, де з достатньою перевагою перемогу здобула команда з Кропивницького. За «ДЮСШ – 08» четверте місце «турнірки».
 А у фіналі на нас чекав дійсно футбольний триллер між альянсівцями та «ДЮСШ – 06» смт.Новоархангельськ. Спочатку матчу нашій команді не вдавалося реалізуватися в повній мірі, натомість Бондаренку Матвію з «Альянсу-08» вдалося чотири рази розписатися у воротах господарів.  Завдяки вдалій грі Коломійця Олександра, Гуйвана Владислава та низці помилок захисників «Альянсу» команда господарів зуміла відігратися і навіть вийти вперед, 4:5 на користь господарів. І лише за 7 секунд до кінця матчу відчайдушний постріл Делюрмана Данила («Альянс») зміг перевести гру до овер-тайму.  Після додаткового часу на табло 5:5. Тож серія пенальті, де відзначився Бондаренко Олександр, який відбив два удари від господарів. За індивідуальні якості Бондаренко Олександр (ФК «Альянс-08» м.Кропивницький) нагороджений дипломом,  як « Кращий голкіпер турніру».
 Титули  «Кращий гравець турніру» і «Кращий бомбардир турніру» здобули гравці команди господаря Коломієць Олександр та Гуйван Владислав відповідно. Таким чином переможцем турніру стала команда «Альянс-08» м. Кропивницький, ІІ місце за «ДЮСШ-06» смт. Новоархангельськ. Команда переможець була нагороджена Кубком та дипломами. Призери також були нагороджені дипломами відповідних ступенів.  Всі команди учасниці були також нагороджені солодощами.  Нагородження проведено за фінансової підтримки ПСП «Лан», за що виносимо подяку директору підприємства  Трипузу Олександру Сергійовичу.







Немає коментарів:

Дописати коментар