середу, 16 травня 2018 р.

Військово-польові збори учнів 11 класів Новоархангельського освітнього округу 2018 року.

       Відповідно до наказу начальника відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської районної державної адміністрації "Про проведення 3-денних військово-польових занять з юнаками та медико-санітарної підготовки з дівчатами 11 класів" з 14 по 16 травня 2018 року в Новоархангельському районі проводиться військово-патріотичний навчально-виховний проект "Захисник Новоархангельщини - 2018". Програма заходу підготовлена відповідно до навчальної програми "Захист Вітчизни"  та згідно з нормами інструктивно-методичного листа Міністерства освіти і науки України щодо вивчення предмету "Захист Вітчизни" у 2017/2018 навчальному році та з метою поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді. 
        Власне навчальна програма військово-польових зборів розрахована на 18 академічних годин. До програми увійшли такі аспекти: стройова підготовка, тактична підготовка, медико-санітарна підготовка, психологічна підготовка, фізична підготовка, стрільба з пневматичної гвинтівки. Крім цього в останній день зборів організовано спортивне свято.
          14 травня 2018 року Підвисоцька ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Г. Шевченка зустріла 70 дівчат та юнаків, які два роки проходили навчання предмету "Захист Вітчизни" за програмою юнаків.  З учнями  роботу проводили  7 учителів  предмету "Захист Вітчизни": Мойсюк І.В., Молчанов С.В., Соловей С.Г., Лисенко Р.О., Донченко І.П., Рудь В.М., Самойленко В.О. та практичний психолог Надлацького НВО Донченко О.В. На період військово-полоьових зборів начальником табору призначено Соловя С.Г., учителя "Захисту Вітчизни" Підвисоцького НВО, а начальником штабу  Мойсюка І.В. (капітан), учителя "Захисту Вітчизни" Торговицького НВО. Крім цього до навчально-польових зборів було залучено 10 прикордонний клас Підвисоцької ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка Підвисоцького НВО, сформований та затверджений наказом директора Підвисоцького НВО від 7 вересня 2017 року №169 "Про створення спеціалізованого класу з підготовки учнів до служби в Державній прикордонній службі України"
        Підвисоцької ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка в особі директора Гаврилюка С.П., зробила максимум для забезпечення проведення даного заходу гарними умови, а саме: організовано 3-разове харчування та нічне перебування учнів в таборі, забезпечені умови для проведення особистої гігієни учнів враховуючи різностатеві особливості, надана матеріально-технічна база для роботи сформованих взводів за коловою схемою. 
       Після проведення занять всі юнаки та дівчата мають позитивні емоції, гарний настрій. Бажаємо нашим юним захисникам Вітчизни здоровя, мирного неба, гарних друзів, а набуті знання, уміння та навички щоб згодилися їм не лише у військовий, тяжкий час для країни, а і  за для формування їх як особистості, свідомого громадянина України.



































Немає коментарів:

Дописати коментар